[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » Енергетична незалежність– зміцнення політичної незалежності
Енергетична незалежність– зміцнення політичної незалежності
LeviДата: Суббота, 09.01.2010, 12:49 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 243
Репутация: 10
Статус: Offline
Україна є незалежною у системі забезпечення природним газом. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на підсумковій прес-конференції.

Юлія Тимошенко відзначила, що у 2009 році Уряд стабілізував систему забезпечення держави газом, і Україна отримала одну з найнижчих цін на російський газ для промисловості. За словами Глави Уряду, нижчу ціну мала лише Білорусь, 50% ГТС якої передано у користування Росії. У той же час середня ціна для промисловості по року в Молдові, яка також 50% своєї ГТС передала Росії, була вищою, ніж в Україні та європейські держави також отримали на 70-100 доларів вищу ціну.

«І тому всі заяви, які пов’язані з тим, що Україна має невигідний контракт по газу і має невигідні ціни на газ, найвищі в світі - вони не відповідають дійсності», - наголосила Прем’єр-міністр.
Прокоментував досягнення уряду Юлії Тимошенко депутат Чернігівської обласної ради Андрій Кислий. На його думку, найголовнішим досягненням українсько-російських переговорів було те, що з газового ринку прибрано всіх посередників, усю корупцію і вперше укладено прямі угоди між державною компанією НАК «Нафтогаз» і «Газпромом».

“Сьогодні Україна у своїх газових сховищах має понад 26,4 млрд. кубометрів державного газу, створена система, при якій ми можемо відчувати незалежність України у системі забезпечення природним газом. Завдяки продуманій політиці уряду Юлії Тимошенко ми з вами зустріли Новий рік без паніки. Сьогодні можна впевнено сказати, що нам більше не загрожує проблема зі забезпеченням блакитним паливом України», - наголосив Андрій Кислий.

Також під час прес-конференції Юлія Тимошенко запевнила, що Уряд з 2010 року планує розпочати масштабний видобуток нафти і газу на шельфі Чорного моря, щоб на 150 років забезпечити Україну власною нафтою, газом та газовим конденсатом: «Це наш план, який ствердить енергетичну незалежність на багато десятиліть вперед для всіх поколінь».

 
Форум » Новости Украины. » Политика. » Енергетична незалежність– зміцнення політичної незалежності
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: