[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » Кабмін скоротить кількість контролюючих органів
Кабмін скоротить кількість контролюючих органів
OmegaДата: Суббота, 06.02.2010, 18:36 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 141
Репутация: 10
Статус: Offline
Кабмін скоротить кількість контролюючих органів
Кабінет Міністрів України схвалив та направив до Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", які передбачають скорочення кількості контролюючих органів.

Зокрема, уряд запропонував парламенту уточнити статтю, яка визначає основні принципи державного нагляду, тим, що державний нагляд здійснюється за принципом наявності одного органу державного нагляду (контролю) у складі центрального органу виконавчої влади.

Крім того, законопроект передбачає чітке визначення органів, які уповноважені здійснювати державний нагляд (контроль). З переліку таких органів пропонується виключити визначення "інші органи". "Існування великої кількості органів державного нагляду та контролю ускладнює здійснення суб’єктами господарювання підприємницької діяльності, тому законопроектом запроваджується норма про здійснення функцій державного нагляду контролю тільки центральними органами виконавчої влади", - зазначається у пояснювальної записці.

Водночас Кабінет Міністрів вважає за доцільне розширити підстави для здійснення позапланових заходів державного контролю на підприємстві у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання.

Уряд також пропонує встановити конкретні вимоги до приписів контролюючих органів, щоб позбавити їх можливості корупційним шляхом впливати на суб’єктів господарювання. Зокрема, Кабінет Міністрів вважає, що визначений приписом або іншим розпорядчим документом строк, протягом якого суб’єкту господарювання необхідно усунути порушення вимог законодавства, повинен становити не менш як тридцять робочих днів, якщо інший строк не передбачено Законом.

Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів, такі законодавчі зміни повинні набути чинності через три місяці з дня опублікування ухваленого Закону.

 
Форум » Новости Украины. » Политика. » Кабмін скоротить кількість контролюючих органів
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: