[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » Янукович розгорнув на Донбасі кампанію фальсифікації і терор
Янукович розгорнув на Донбасі кампанію фальсифікації і терор
LeviДата: Пятница, 05.02.2010, 18:36 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 243
Репутация: 10
Статус: Offline
Звернення виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко у Луганській і Донецькій областях «Донбас» до міжнародних спостерігачів, правозахисних організацій, Комітету виборців України та засобів масової інформації.

За останні два дні ми стали свідками кампанії фальсифікації і терору, яку розпочала команда Януковича.

Узявши курс на повну дестабілізацію ситуації в країні, ця команда реваншистів занурила Донбас в похмуру атмосферу 37-го року, коли будь-який прояв інакомислення переслідувався всіма доступними методами.

Члени виборчих комісій і активісти кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко піддаються шаленому адміністративному і моральному тиску.

Сьогодні представники команди Януковича активізували всі доступні їм ресурс для залякування як політичних опонентів, так і простих виборців. Зокрема, ми маємо на руках факти залучення до тиску на прихильників Тимошенко представників прокуратури.

На території державних підприємств «Лисичанськвугілля» і «Первомайськвугілля» співробітники прокуратури знаходяться вже другий день. Створюючи навколо себе атмосферу страху, представники правоохоронних органів чинять тиск на генерального директора державного підприємства «Лисичанськвугілля» В’ячеслава Теросипова.

Причина такої пильної уваги правоохоронних органів проста - В’ячеслав Теросипов є керівником окружного виборчого штабу Юлії Тимошенко.

Відразу після першого туру на директорів шахт, де Юлія Тимошенко отримала високі результати, були порушені кримінальні справи. У приватних бесідах з керівниками підприємств представники прокуратури опускаються до прямих погроз і шантажу.

Ще гірше йдуть справи в Донецькій області. Зокрема, довірену особу Юлії Тимошенко по 42-у виборчому округу Анатолія Шевченка викликали в Донецьку міську прокуратуру, де проводили з ним багаточасовий допит. В ході допиту звучали погрози і необґрунтовані звинувачення в підробці заяв членів дільничних комісій від Юлії Тимошенко.

На довірену особу Юлії Тимошенко по 44-у округу отця Сергія здійснюється моральний тиск з боку членів комісії від кандидата Януковича. Лунають образи, погрози, блюзнірські вислови, надходять анонімні дзвінки, в яких отця Сергія намагаються примусити вийти зі складу окружної виборчої комісії.

Проти довіреної особи Юлії Тимошенко по 45-у виборчому округу Володимира Трубчаніна після серії невдалих спроб залякування порушена кримінальна справа і узята підписка про невиїзд.

Анонімні особи обдзвонюють працівників штабів і членів комісій від Юлії Тимошенко по всіх округах і дільницях, називаються представниками міліції або прокуратури і здійснюють прямі погрози. Людей повідомляють, що якщо 7 лютого вони прийдуть на роботу у виборчу комісію, то з наступного дня вони можуть більше взагалі не виходити на роботу.

Тиск з боку прокуратури відбувається на тлі численних порушень законодавства і застосування адміністративного ресурсу в Луганській і Донецькій областях. Наприклад, в пологових будинках Луганської області не виписують породіль для штучного накручування явки на спеціальних виборчих дільницях. На всю потужність запущений маховик організованого підвезення людей, коли приватних перевізників погрозами і шантажем примушують до перевезення виборців Януковича в день виборів.

Всі викладені факти мають ознаки складу злочинів, передбачених ст. ст. 364, 365 Кримінального кодексу України, а саме: зловживання владою або службовим становищем, а також перевищення влади або службових повноважень.

Відзначаємо, що за порушення, передбачені ст. ст.364, 365 УК України, винним загрожує покарання строком до 10 років позбавлення волі. Зараз всі факти подібних порушень належним чином документуються, готуються звернення у відповідні органи. Нами направлені депутатські запити в прокуратуру Луганської області.

Ми закликаємо міжнародних спостерігачів, громадські організації, засоби масової інформації дати належну публічну оцінку процесам, що відбуваються в Луганській і Донецькій областях.

На знак протесту проти кампанії фальсифікації і терору, оголошену командою Януковича, громадські організації Луганщини оголошують про проведення мітингів протесту, які пройдуть 7-го і 8-го лютого біля Луганської облради і прокуратури.
 
Форум » Новости Украины. » Политика. » Янукович розгорнув на Донбасі кампанію фальсифікації і терор
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: