[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » БЮТ оприлюднює порушення під час виборів у Донецьку (политика)
БЮТ оприлюднює порушення під час виборів у Донецьку
OmegaДата: Четверг, 11.02.2010, 17:28 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 141
Репутация: 10
Статус: Offline
Народний депутат України від БЮТ Михайло Волинець розповів і про порушення в Донецькій області під час другого туру виборів президента. Зокрема, за його словами, «члени комісії від Партії регіонів постійно дивилися в списках виборців, хто не проголосував, і по телефону повідомляли представників товариства співвласників багатоквартирних будинків». «Вони у свою чергу передавали інформацію, і вже приймалися заходи до тих, хто не прийшов голосувати. Подавався автотранспорт, приходили додому до людини, що не проголосувала, і везли його на ділянку на мікроавтобусі, на таксі», - розповів Волинець.

Він також повідомив, що мер Новогродівки Олександр Антоненко доручив своїм співробітникам повідомляти, хто з городян ще не проголосував. «Ольга Олександрівна Іонова, що проживає в Новогродівці, призналася, що вона має доручення від мера Новогродівки Антоненко на такі дії. Дуже просила надати список тих, хто не проголосував, тому що вона має таку вказівку», - сказав Волинець.

Він продовжив, що коли представник від БЮТ Єрохина подзвонила мерові Антоненку і запитала, чому він втручається у виборчий процес, той відповів: «Згідно з Конституцією кожен громадянин має голосувати і тому у нього є повне право давати вказівки представникам ТСББ, нагадувати громадянам, жителям міста, щоб вони прийшли, проголосували».

Волинець також констатував, що «на тих ділянках, де були головами виборчих комісій представники від Партії регіонів, проголосувало вдома 110-120 осіб. Там, де були представники БЮТ, голосували вдома 25 осіб».

«Це свідчить про те, що багато людей не збиралися йти голосувати, замість них під копірку написали заяви, потім на виїзді оформили бюлетені на підтримку Януковича», - упевнений Волинець. На закінчення він відзначив, що багато цих порушень стануть приводом для судового розгляду.

Нагадаємо, заступник голови фракції Партії регіонів Борис Колесніков заявив, що Партія регіонів виграла всі судові позови про визнання голосування недійсним, подані БЮТ. "Із 17 судів, які відбулися, ми виграли все 17 позовів у чотирьох областях. Це Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області й АР Крим. БЮТ вимагав визнати вибори недійсними на відповідних дільницях", - сказав Борис Колесніков.

На думку, голови ДОО Комітет виборців України» Сергія Ткаченка, рішення донецьких судів є свідоцтвом несистемної роботи БЮТ в Донецькій області. «Це не показник того, що не було порушень. Це факт того, що БЮТ системно не працює в донецькому регіоні, не має можливостей зібрати доказову базу та протидіяти своїм політичним конкурентам», - відзначив Сергій Ткаченко в коментарі Порталу неполітичних новин NGO.donetsk.ua.

 
Форум » Новости Украины. » Политика. » БЮТ оприлюднює порушення під час виборів у Донецьку (политика)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: