[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » Почав діяти урядовий Закон щодо реалізації студентського сам
Почав діяти урядовий Закон щодо реалізації студентського сам
OmegaДата: Четверг, 11.02.2010, 11:43 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 141
Репутация: 10
Статус: Offline
Почав діяти урядовий Закон щодо реалізації студентського самоврядування
Набрав чинності розроблений Кабінетом Міністрів Закон, спрямований на створення умов для реалізації студентського самоврядування та законних інтересів студентів.

У зв’язку з цим, заступник голови Верховної Ради, народний депутат (фракція БЮТ) Микола Томенко як співавтор Закону звернувся до керівників вищих навчальних закладів та лідерів студентського самоврядування з проханням привести у відповідність до нового документу систему організації студентського самоврядування, яка передбачає обрання органу студентського самоврядування таємним шляхом.

Крім того, Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра з проханням доручити Міністерству освіти і науки України та Міністерству фінансів України фінансове забезпечення студентського самоврядування.

Законом розширюються повноваження органів студентського самоврядування, встановлена квота представництва студентів у колегіальних органах вищих навчальних закладів, уточнене питання щодо утворення та функціонування органів студентського самоврядування, конкретизовані сфери, форми та напрями їх діяльності.

Згідно з документом, 0,5% коштів спецфонду відповідного вищого навчального закладу мають спрямовуватися на фінансування студентського самоврядування. Крім того, студенти отримають 10-відсоткову квоту у складі Вченої ради навчального закладу.

Як відомо, 19 січня Блок Юлії Тимошенко домігся прийняття у Верховній Раді Закону "Про внесення змін до Закону України про вищу освіту з питань студентського самоврядування".

 
Форум » Новости Украины. » Политика. » Почав діяти урядовий Закон щодо реалізації студентського сам
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: