[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Levi  
Форум » Новости Украины. » Политика. » Навіть «по понятіям» Янукович не може звільнити Тимошенко
Навіть «по понятіям» Янукович не може звільнити Тимошенко
OmegaДата: Вторник, 09.02.2010, 17:28 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 141
Репутация: 10
Статус: Offline
Навіть «по понятіям» Янукович не може звільнити Тимошенко
«Якщо лідер президентських перегонів Віктор Янукович офіційно здобуде перемогу й стане президентом України нас, схоже, очікуватиме поступовий перехід всієї держави на життя не за законами, а «по понятіям». І це вже не тільки проблема специфічного світогляду донецької «братви», а й банального невігластва осіб, котрі претендують на керівництво державою», – зазначив парламентський представник «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

Політик підкреслив, що «вже після оголошення перших даних exit-poll і Віктор Янукович, і його нинішній головний ідеолог Борис Колесников продемонстрували журналістам й усьому вітчизняному політикуму, що вони навіть не читали Конституції держави. Бо якби вони були хоч трохи ознайомлені з цим документом, то, принаймні, утрималися б від розмов на тему, кому бути прем‘єром, а кому – «пакувати валізи».

Ю.Гримчак нагадав, що згідно з Конституцією призначення і відставка глави уряду, як і всіх міністрів, є виключним правом Верховної Ради України. Він сказав: «Якщо В.Януковичу так кортить мати «свого» (у всебічному розумінні цього слова) прем‘єр-міністра, то йому для початку треба домовитися з парламентськими фракціями про припинення діяльності нинішньої коаліції, потім сформувати нову більшість за участю Партії регіонів та парламентських фракцій, сумарна чисельність депутатів у яких склала б не менше 226 чоловік (це може бути хіба що союз Партії регіонів з БЮТ, або «Нашою Україною – Народною самообороною»), а вже потім постаратися, аби ця більшість висунула на посаду прем‘єра «потрібну» кандидатуру».

«Теоретично нині не важко уявити можливість виходу з коаліції фракції НУ-НС, де є чимало депутатів, котрі перебувають під впливом Віктора Ющенка чи окремих представників великого капіталу. Та чи погодяться, наприклад, ці ж представники правих сил на коаліцію з регіоналами, якщо вона означатиме для них політичну смерть? Це, здається, питання, відповіді на яке нині немає не тільки у Януковича, а й у Ющенка», - резюмував народний депутат Юрій Гримчак.

 
Форум » Новости Украины. » Политика. » Навіть «по понятіям» Янукович не може звільнити Тимошенко
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: